Amenajari in stil retro

Amenajari in stil retro

Stilul retro completeaza excelent un stil clasic, unul modern sau unul design, culorile contrastante, vinilurile, confortul, eleganta, accentele cromate, culori neon, asocieri indraznete de forme, canapele sau coltare masive sunt doar cateva elemente prin care putem aduce un aer retro in amenajarile interioare.Trendurile dar si ideile de amenajare creative in baie isi fac simtita prezenta pana si in acest spatiu de dimensiuni. Cele mai multe persoane nu se pot lauda cu o baie spatioasa, dar acest lucru nu inseamna ca si creativitatea este limitata. Stilul retro este o alegere indrazneata si neconventionala in bai, insa ofera un design interior modern si plin de viata.Culorile luminoase ce caracterizeaza acest stil, portocaliu, galben, fucsia, rosu, violet, alb se acomodeaza foarte rapid in decorul retro-modern sau retro-clasic.Pattern-uri specifice sunt carourile, bulinele, dungile verticale, modelele florale, modelele abstracte, formele geometrice si ele pot deveni chiar retro-futuriste atunci cand sunt puse in slujba creativitatii designerului potrivit.

 

 

Stil modern in design interior

Stil modern in design interior

Stilul modern a apărut la începutul secolului XX, ca rezultat al mișcării moderniste din arhitectură și design. Caracteristica de bază a acestui stil de în amenajări interioare este simplitatea, care este reflectată de aproape toate aspectele și în toate părțile interiorului.

Senzatia pe care o ai intr-o casa cu un design interior modern este una relaxanta, primitoare cu piese de mobilier de calitate astfel incat totul sa se imbine perfect, creand o ambianta exclusivista. Culorile care domină interiorul sunt în mare parte tonuri neutre: alb, gri, negru sau bej. Pe lângă geometria simplă și paleta limitată de culori, acest stil este caracterizat de texturi simple, în principal fine, fără detalii rustice. Pereții sunt vopsiți în tonuri naturale sau neutre, fără decorații. Pereții în stilul modern reprezintă suprafețe mari și goale, fără detalii.Fiecare piesă de mobilier reflectă linia clară a designului, prin eleganță și simplitate. Spre deosebire de silul clasic, care este dominat de simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spațiului și de designul mobilierului. Rafturile în linii drepte, însă organizate fără considerație pentru echilibru, sunt o parte integrată în interiorul modern.

Un interior modern trebuie sa contina neaparat suprafele/obiecte lucioase ,metal cromat, inox, suprafete vopsite, sticla, gresie si alte materiale care arata bine folosite independent sau in combinatii. Amestecati si potriviti aceste materiale in armonie sau contrast, insa tinand cont de abilitatea lor de a reflecta lumina.

Aceasta trebuie sa fie mantra voastra:linii, planuri, unghiuri. Incepand cu arhitectura si terminand cu obiectele de interior, stilul are o structura tridimensionala a spatiului bine proportionat si foarte curat. Asta nu inseamna ca amenajarea trebuie sa contina doar unghiuri drepte. Puteti ajusta atmosfera interioara cu cateva linii curbe si forme geometrice sferice, insa  evitati lucruri bogat sculptate si decorate.

Albul, bejurile, griurile si negrul  reprezinta paleta favorita a stilului modern. Monocromia si gama cromatica in aceleasi tonuri vor scoate in prim plan formele si liniliile caracteristile stilului.

Stilul actual a raspandit popularitatea open-space-urilor. Aceste spatii nu sunt doar niste incaperi mari si goale, de fapt sunt incaperi create asemanator operelor de arta folosind arhitectura si arta moderna caracteristica.